Varovanje osebnih podatkov

GDPR – IZJAVA O ZASEBNOSTI IN VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Kdo je upravljalec vaših osebnih podatkov?

Ispem d.o.o., Cesta na Lenivec, 21 – 6210 Sežana, Slovenija, tel.: +386 (0)5 764 04 16
Ispem S.r.l., Via Torrebianca 26 – 34122 Trieste, Italia, tel.: +39 040 989 66 23
e-mail: info@ispem.com

Odgovorna oseba: Erika Skerk ali Mateja Sulič, e-mail: marketing@ispem.com

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so katerikoli podatki, ki se nanašajo na določeno fizično osebo, torej posameznika, na glede na obliko, v kateri so izraženi. Gre za podatke na podlagi katerih vas je mogoče identificirati.

Upravljalec zbira samo podatke vezane na vaš posel oziroma podjetje: Ime, Priimek, ime podjetja, naslov podjetja, telefonska št. podjetja, interna št. v podjetju, telefonska št. službenega mobitela, službeni elektronski naslov.

Kje in kako se shranijo vaši osebni podatki?

Osebni podatki, zbrani na podlagi vašega izrecnega soglasja so shranjeni v elektronski in v fizični zbirki osebnih podatkov, so ustrezno zavarovane. Dostop do njih imajo le pooblaščene osebe. Zbrani osebni podatki se lahko vodijo v zbirki osebnih podatkov do preklica soglasja.

Kateri je namen obdelave osebnih podatkov?

Vaše osebne informacije načeloma uporabljamo v lastnem podjetju za nudenje zahtevanih storitev (splošna in organizacijska komunikacija, pošiljanja ponudb, računov ipd.) ter z vašim dovoljenjem tudi za obveščanja o novostih glede izdelkov ali storitev. Zavezujemo se, da bomo vse zbrane podatke obdelovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter drugo zadevno področno zakonodajo kot tudi skladno z Uredbo (EU) 2016/679 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR).

Katere so pravice uporabnika?

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate do nas naslednje pravice:

  • pravico do dostopa,
  • pravico do popravka,
  • pravico do izbrisa,
  • pravico do omejitve obdelave,
  • pravico do prenosljivosti podatkov,
  • pravico do ugovora obdelavi.

Poleg tega imate pravico, da se pri nadzornem organu za varstvo podatkov pritožite v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Kontaktne podatke nadzornega organa za varstvo podatkov boste našli na naslednji povezavi (https://www.ip-rs.si/). Storili bomo vse, kar je v naši moči, da posamezniku pomagamo pri uveljavljanju svojih pravic.

Komu lahko upravljalec posreduje vaše podatke?

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Upravljalec osebne podatke lahko posreduje zaupanja vrednim poslovnim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani: pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, preiskovalni organi ipd.). Vsi poslovni partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Kako zahtevati izbris svojih podatkov?

V kolikor želite, da odstranimo vaše osebne podatke, ki ste nam jih kakorkoli posredovali, lahko to storite tako, da podate zahtevo za izbris podatkov na naš e-naslov marketing@ispem.com.